S-a întâmplat astăzi, la sediul Consiliului Județean Teleorman din municipiul Alexandria, în prezența președinților Consiliilor Județene Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, Giurgiu – Vasile Mustățea și Teleorman – Adrian Gâdea. Două contracte de asociere au fost semnate, ambele vizând proiecte de reabilitare și modernizare de drumuri.
Prima asociere vizează 100,63 km de drumuri care trec prin cele trei județe:
- 24,35 km în județul Giurgiu
- 48,13 km în județul Teleorman
- 28,15 km în județul Dâmbovița
În ceea ce privește sectorul de drum aparținând județului Dâmbovița, traseul parcurge localitățile Șelaru, Vișina și Petrești.
A doua asociere a fost semnată între județele Dâmbovița și Giurgiu și are în vedere reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport interjudețean pe traseul DJ 401A Găești (DN7) – Mogoșani – Mătăsaru – Costești Vale – Odobești – Crovu – Zidurile – Potlogi – Limită jud. Giurgiu – Cărpenișu – Găiseni. 38 de km de drum vor fi reabilitați, dintre care 35 în Dâmbovița.
Cele două proiecte vor fi depuse pentru finanțare pe Programul Operațional Regional 2014 – 2020. În ambele cazuri se vor realiza lucrări de consolidare și ranforsare pasrte carosabilă asfaltată, asfaltare sectoare pietruite, asigurarea scurgerii apelor (podețe, șanțuri dalate), consolidare și reabilitare poduri, amenajare intersecții (inclusiv cu girații), parcări și zone de odihnă, semnalizare rutieră verticală și orizontală, monitorizare video, iluminat, lărgire parte carosabilă și amenajare drumuri laterale.
Adrian Gâdea: Scopul întâlnirii noastre de astăzi îl reprezintă emnarea contractului de asociere între județul Giurgiu, Dâmbovița și Teleorman, contract de asociere ce are ca obiect reabilitarea drumului județean DJ 503, un drum care pleacă din județul Giurgiu, străbate județul Teleorman și merge în județul Dâmbovița pe o lungime de aproximativ 100,6 km. (…) Cu cât vom reuși să accesăm mai multe fonduri europene, cu atât mai mult vom putea vorbi de condiții civilizate pentru comunitățile pe care le reprezentăm, putem vorbi de investiții și, de ce nu, putem vorbi de generarea, crearea indirectă de locuri de muncă.
Adrian Țuțuianu: Am făcut împreună un efort de a ne asocia. Eu cred că acest tip de asociere va avea succes și va avea prioritate la finanțare pe Programul Operațional Regional 2014 – 2020. După această festivitate de semnare, o să trebuiască să trecem la muncă, să facem toate documentele necesare pentru a fi acolo, printre primii, când se depun proiectele la finanțare. Să dea Dumnezeu să fie într-un ceas bun!
Vasile Mustățea: Astăzi finalizăm mai multe întâlniri care au avut loc atât în Dâmbovița, cât și la Teleorman, pentru că acest contract l-am negociat destul de mult și de bine. (…) Pentru mine, această cooperare cu cele două județe este un prim pas în a arăta că, deși unii ne-au pus bețe-n roate în realizarea regionalizării, noi, președinții de Consilii Județene, putem să ne asociem și să colaborăm în profitul cetățenilor din cele trei județe. (…) Sunt sigur că aceste acțiuni nu sunt ultimele și că viitorul ne va obliga să colaborăm pentru a obține și alte proiecte. Scopul asocierii este acela de a da o șansă mai mare proiectelor noastre, pentru că proiectele în care sunt asociate mai multe județe obțin un punctaj mai mare la evaluarea lor.
La evenimentul de astăzi au mai participat, din partea județului Dâmbovița, vicepreședintele Consiliului Județean – Gabriel Grozavu, directorul general al Direcţiei Generale Programe Europene, Achiziţii Publice, Comunicare şi Relaţii Externe – Dorel Bondilă, directorul Direcției Generale Infrastructură Locală – Vasile Dinu și deputatul Ionuț Săvoiu.
Onoare muncii!
Comentarii recente