Moment important petrecut astăzi la Găești: semnarea contractului de lucrări „Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare”, parte a proiectului europea derulat de către Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița – „Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dâmbovița”.
Au participat: președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, vicepreședinții Ioan Marinescu și Gabriel Grozavu, administratorul public Alexandru Oprea, primarul orașului Găești – Dan Iacobuță, deputatul Ionuț Săvoiu, precum și „actorii” principali, cei care au semnat contractul: Ninel Cimpoacă – director general interimar al Companiei de Apă și Gheorghe Griguță – director general al SC CONIZ ROMARG SRL, firma care a câștigat licitația.
Contractul de lucrări are o valoare de 29.930.997,88 lei (TVA inclusă) și vizează lucrări ample la rețele de canalizare, atât în intravilan, cât și în extravilanul orașului Găești:
- reabilitarea rețelei de canalizare menajeră în lungime de 4,3 km, cu toate lucrările conexe (subtraversări, racorduri, cămine);
- extinderea rețelei de canalizare cu o lungime de 25,2 km, cu toate lucrările conexe;
- construirea a 8 stații noi de pompare apă uzată;
- reabilitarea conductei de refulare de la stația de pompare existentă, pe o lungime de 3,9 km.
Termenul de finalizare a lucrărilor: 31.12.2015.
Adrian Țuțuianu: Vreau să vă aduc aminte că ne aflăm, practic, la a doua licitație pentru acest proiect. Vă aduc aminte că, în urmă cu vreo doi ani de zile, s-a semnat un contract, cu o asociere de firme, o asociere nefericită din perspectiva Companiei de Apă din Târgoviște. Era vorba de Confort Timișoara și Vel Service. Am avut atunci cu toții deziluzia, constatând că firmele nu și-au făcut datoria. Au încasat un avans de circa 95 de miliarde lei vechi și au reușit „performanța” de a săpa 126 de metri liniari de șanț. Să sperăm, cel puțin așa ne arată istoricul firmei (n.a. – Coniz Romarg), că nu vom avea niciun fel de probleme în implementarea acestui proiect.
Dan Iacobuță: Ne bucură să mai facem un pas spre crearea unor condiții cât de cât europene cetățenilor din orașul Găești. (…) Contractul pe care îl semnăm astăzi acoperă aproape jumătate din necesarul de canalizare al orașului. Cam 40% exista și, dacă reușim să prindem și acest proiect, cu mici excepții, orașul Găești va avea rezolvată problema canalizării.
Ninel Cimpoacă: Semnarea acestui contract este o mândrie a Companiei de Apă, deoarece, prin implementarea acestui proiect aducem îmbunătățirea calității vieții în orașul Găești și în județul Dâmbovița, până la urmă. Avem convingerea că lucrările vor fi finalizate în termenele și în condițiile stabilite.
Gheorghe Griguță: Firma Coniz Romarg este o firmă puternică și cu un nume bun pe plan național, cu lucrări în domeniu. Promit că n-o să vă dezamăgesc în realizarea acestor lucrări. Ne vom încadra în termen, o să facem o lucrare de bună calitate și vom avea satisfacții, și noi, ca firmă, și dumneavoastră, ca antreprenori și beneficiari ai lucrărilor noastre. Mulțumesc pentru încredere și promit că vom fi serioși și vom face treabă foarte bună.
ADUCERE AMINTE
Ce se întâmplă astăzi la Găești e o reparație după nenorocirea care a patronat contractul inițial de lucrări. Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița a semnat în luna ianuarie 2012 Acordul Contractual pentru „Reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare Găești”. Contractul a fost atribuit Asocierii formată din SC Confort SA și SC Vel Service SA. Ce-au făcut „băieții deștepții”? Au încasat un avans de aproximativ 30% din valoarea totală a contractului și au dispărut, lăsând lucrările în părăsire și ruinând, aproape, un proiect esențial pentru orașul Găești. În mod firesc, contractul de lucrări a fost reziliat în luna octombrie 2012, dar consecințele au marcat în mod grav desfășurarea proiectului, întârziat, iată, cu aproape doi ani de zile.
„Rețeta” falimentară Confort – Vel Service a fost aplicată și pe proiectul de la Titu, acolo unde regăsim și numele lui Bogdan Dinu, fost candidat PDL Dâmbovița la alegerile parlamentare din 2008 pe Colegiul Răcari și fiul lui Gheorghe Dinu, șeful Poliției Locale Târgoviște. Bogdan Dinu apare în ecuație ca personajul care, potrivit declarațiilor lui Adrian Țuțuianu, controla firma Concept Construct – subcontractantul lucrărilor de la Titu.
Am făcut precizările de mai sus doar ca să avem retina bine fixată pe trecut/prezent/viitor atunci când abordăm subiectul proiectelor de apă și canalizare pe care Compania de Apă le desfășoară în Dâmbovița.
Onoare muncii!
Pingback: FOTO: Se lucrează la bazinele și puțurile de forare din proiectul de apă pentru Găești!
Si daca pe teparii Ioan si Simona Badea de la Vel Service i-ar fi prins si inchis la timp, nu mai apucau nenorocitii sa se mai imbuibe din nou. Dupa ce le-am predat engleza intensiv doua luni, nu m-au mai platit. De prins vor fi prinsi, dar pe cati vor mai tepui pana atunci?
Am luat banii si v-am pacalit pe toti. NU am disparut, ma bucur de banii furati deoarece sunt acoperit. Stati voi cu retina degeaba, vedeti clar ca v-am furat insa nu aveti ce sa-mi faceti.
Probabil asta isi zicea si Nastase :))))
Parerea mea e ca personajele de teapa lui Badea sunt pesti prea mici pentru DNA, acum. Dar rabdare, ajunge si la voi
Presedintele CJ Dambovita vorbeste prea usor de teapa luata de la Ioan Badea.
A pierdut cateva miliarde, contract pagubos, etc. Daca erau banii lui nu statea asa calm.
Dar sunt banii fraierilor, si mai sunt niste autoritati indolente si nepasatoare – oare de ce? De ce linistea asta totala??
Astia sunt „oamenii de afaceri” – niste tepari ordinari, adaugati la niste autoritati ale statului corupte si incompetente.
Milioanele de la Dambovita au ajuns milioanele de la Londra