Reacția PNL Dâmbovița după ședința Biroului Permanent Județean din această seară vine printr-un comunicat de presă al celor 2 co-președinți, Iulian Vladu și Ludovic Orban:
Biroul Politic Judeţean al PNL Dâmboviţa a dezbătut, la şedinţa din această seară, situaţia consilierilor judeţeni Marin Antonescu şi Neli Ion, care la şedinţa Consiliului Judeţean Dâmboviţa din 19 decembrie 2014 au votat, alături de majoritatea constituită în jurul PSD, pentru demiterea din funcţia de vicepreşedinte a dlui Gabriel Grozavu şi pentru alegerea a doi noi vicepreşedinţi.
În cazul dlui Marin Antonescu, BPJ al PNL a luat act (cu 45 de voturi pentru, 13 împotrivă şi unul nul) de radierea din calitatea de membru de partid, în conformitate cu prevederile art. 22, alin. 2, lit h din Statutul Partidului Naţional Liberal, având în vedere Comunicarea CNSAS 136.308, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 924 din 28 decembrie 2005, prin care sunt deconspiraţi agenţi/ofiţeri de securitate, ca poliţie politică. Mâine, 7 ianuarie 2015, PNL Dâmboviţa va transmite către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, în baza Deciziei de radiere, solicitarea de încetare a mandatului de consilier judeţean a dlui Marin Antonescu şi înlocuirea sa cu următorul supleant.
În cazul dnei Neli Ion, cu 44 de voturi pentru, 14 împotrivă şi unul nul, BPJ a decis excluderea, în conformitate cu prevederile art. 26, alin. 2, lit. B, potrivit căruia ”a încălcat deciziile şi hotărârile organismelor de conducere ale partidului şi, prin aceasta, a adus prejudicii majore îndeplinirii unor obiective politice importante”. Decizia finală aparţine Colegiului Director Judeţean, care se va întruni în termen de 30 de zile.
Biroul Politic Judeţean al PNL Dâmboviţa a decis, tot în şedinţa din 6 ianuarie, acţionarea în instanţă – în vederea pierderii mandatului – a tuturor consilierilor judeţeni şi locali care au trădat alegătorii care le-au încredinţat votul în 2012, prin trecerea la PSD în baza Ordonanţei de Urgenţă 55, declarată neconstituţională.
Toti cei care ‘se inteleg din ochi” ar trebui eliminati din politica daca vrem” o altfel de politica”.Experienta de securist intern sau extern nu tine loc de caracter. Sigur ca o „altfel de politica” e un deziderat care ar putea fi atins dupa ce va muri inca o generatie (25 ani) dar orice pas in aceasta directie este un motiv de speranta ca „frica” nu va mai fi in tara asta o arma politica. .
Haha…astia stiau din 2005 k ala a fost ofiter si acum au realizat ca ar trebui exclus. Ce penibili.