Orașul Pucioasa pătimește, încă, din cauza modului în care fostul primar, Dănuț Bădău, a înțeles să conducă administrația în cele 2 mandate pe care le-a avut. Procesoman recunoscut, Bădău a gestionat deficitar cele mai multe dintre problemele majore ale orașului. Dar, de departe, cel mai prost a abordat subiectul legat de salubritate. Consecințele deciziilor sale se răsfrâng acum asupra bugetului local și, cel mai nefericit, asupra locuitorilor orașului.
Primarul actual, Constantin Ana, a prezentat astăzi pe larg cum, din cauza lui Bădău și a proceselor pierdute de el, Primăria Pucioasa va trebui să recupere 240.000 lei de la 1744 de gospodării aflate pe lista datornicilor la taxa de habitat. Situația este generată de haosul pe care fostul primar l-a provocat și întreținut prin neadoptarea hotărârii de Consiliu Local privind această taxă.
Constantin Ana:
Cred că v-am mai spus și am explicat în fața presei și în fața cetățenilor că noi avem niște probleme legate de procesele pe care dl Bădău le-a purtat, bătălii în zadar purtate de-a lungul celor 2 mandate. Iar acum cineva trebuie să plătească și aceia suntem noi, Primăria, și cetățenii orașului.
Au ajuns la scadență 2 dintre procesele importante pierdute de Bădău, cele cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Salubritate. Până la 31 decembrie avem de plată 806.792 lei. Deci, 8 miliarde lei vechi trebuie să plătească Primăria Pucioasa către ADI Salubritate. Vestea tristă, pe lângă faptul că avem majorări și penalități și că avem cotizația neplătită din 2011, este aceea că avem o sumă de 240.000 lei de recuperat de la populație.
Deci, după ce că suntem într-o situație grea, lumea trăiește destul de greu și suntem conștienți de acest lucru, am ingrata misiune – pentru că nu am ce să fac, Curtea de Conturi va imputa Primăriei Pucioasa aceste sume dacă nu fac asta – de a recupera de la 1744 de persoane aceste sume de bani.
Eu cred că am fost un partener al oamenilor și de aceea mi-am și dorit să vin la Primărie, ca să fiu într-un parteneriat real cu ei. Mă doare sufletul că va trebui să bat la 1700 de uși pentru a recupera niște bani care trebuiau încasați la timpul lor, iar acest haos se răsfrânge asupra mea și asupra populației. Este cea mai ingrată misiune pe care o am în acest oraș; mă doare sufletul, dar va trebui s-o fac. Sunt 240.000 lei pe care va trebui să-i recuperez de la cetățenii orașului. Și nu va fi ușor să stai să le explici că, timp de 5 ani de zile, cineva nu și-a făcut treaba și acum eu sunt obligat printr-o hotărâre a instanței să plătesc și să recuperez suma de la ei.
Eu nu sunt într-o cursă pentru capital de imagine, dar, pur și simplu, mă deranjează foarte tare faptul că eu trebuie să repar ceea ce el a stricat, mă deranjează foarte tare că munca mea, în loc să fie una de construcție, e a unui salahor care aleargă după un mărunțiș. Pentru că asta mă pune legea să fac. Oamenii trebuie să înțeleagă că nu noi suntem vinovați și că situația a degenerat din cauza lipsei lui de interes sau a interesului pentru orice altceva decât pentru lucrurile normale.
În afara sumei de 240.00 lei pe care Primăria este obligată să o achite (recuperându-o de la oameni), mai există un total de 46.000 lei, sumă care s-a prescris, deja. Pentru acești bani, Constantin Ana spune că se va îndrepta juridic împotriva vinovaților.
Onoare muncii!
Comentarii recente