Are balta pește, Stiri in imagini

Planul de Dezvoltare Regională 2021 – 2027, dezbătut la Târgoviște (comunicat)

Comunicat de presă

Sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița a reunit astăzi, 4 februarie 2020, Grupul Tematic Regional Mobilitate și Infrastructură pentru elaborarea Planului de Dezvoltare Regională 2021 -2027.

La evenimentul prezidat de Liviu Mușat, directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia (ADR), a fost prezent și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, prilej cu care a ținut să precizeze următoarele aspecte cu privire la noul exercițiu financiar 2021 – 2027: „În ceea ce privește, proiectele pentru viitor, aici trebuie să vă spun că județul Dâmbovița este defavorizat din punctul de vedere al condițiilor impuse pentru depunerea proiectelor, înțeleg că în viitorul program nu se vor mai finanța decât acele drumuri cu conectivitate directă, primară, iar județul Dâmbovița nu beneficiază decât de o porțiune mică, la Petrești, care se conectează cu autostrada București- Pitești.

O altă precizare, mi-aș dori ca în viitorul exercițiu de programare să avem acele programe la nivelul regiunii și insist că este necesară o axă pentru turism, dedicată regiunii Sud Muntenia, pentru că și Argeșul și Prahova și Dâmbovița au o zonă montană. Noi avem, în zona Padina, o stațiune turistică de interes național și una dintre puținele modalități existente pentru infrastructura necesară acolo, alături de parteneriatele publice-private ar fi o finanțare europeană.

Nu în ultimul rând, mi-aș dori să existe și o axă pentru infrastructura medicală. Noi am reușit, la nivelul județului Dâmbovița, să implementăm un prim program, pe ceea ce a însemnat reabilitarea Spitalului Județean de Urgențe Târgoviște, acum două proiecte în derulare acolo, pentru reabilitarea Unității de Primiri Urgențe și Ambulatoriul de Specialitate (…) le vom implementa cu siguranță, dar avem nevoie de finanțare în continuare și vă dau ca exemplu Secția de Boli Infecțioase a spitalului, care este prevăzută în planul de conformare pentru anul 2020, pentru care avem nevoie de o finanțare de aproximativ 18 milioane de lei, doar pentru lucrările de consolidare a unei clădiri edificate în anul 1940. Oricâtă bunăvoință ar avea CJD o astfel de sursă de finanțare nu poate fi identificată în cadrul unui exercițiu financiar, nici măcar multianual, deci avem nevoie de finanțare       (…) Sperăm ca noile axe să fie cât mai repede definite, pentru a putea depune noi proiecte, noi avem un portofoliu de proiecte în pregătire, dar până ce lucrurile nu sunt clare, știți că SF-urile nu au valabilitate nelimitată, dacă se întârzie, trebuie refăcute, în concordanță cu noile normative, sau noile tarife”.

În cadrul evenimentului, Daniela Traian, directorul adjunct al Direcției Dezvoltare și Comunicare din cadrul ADR, a prezentat atât arhitectura instituțională 2021- 2027, cât și obiectivele prioritare de investiții pentru finanțare în noul exercițiu financiar.

De asemenea, Gilda Niculescu, șef serviciu Dezvoltare, a prezentat analiza SWOT din cadrul Planului de Dezvoltare Regională (PDR) și Strategia de Specializare inteligentă a Regiunii Sud Muntenia.

Întâlnirea s-a încheiat cu ateliere de lucru, în vederea identificării tipurilor de intervenții în cadrul PDR, pentru perioada 2021 – 2027.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Comentarii

comentarii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Reclama ta aici
gusto giusto2 copy
supercom 2

Arhiva