Are balta pește, Stiri in imagini

Marin Antonescu, explicațiile gestului care a răsturnat toate calculele din CJ Dâmbovița

marin antonescu - neli ion
Marin Antonescu și Neli Ion, consilierii PNL care au refuzat să părăsească ședința CJD alături de colegii de grup

Ales vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița în ciuda tuturor pronosticurilor anterioare, Marin Antonescu (PNL) oferă explicațiile gestului de a rămâne la ședință, deși colegii săi au părăsit sala. În sinteză, aprecierile sale spun că PNL a reușit să păstreze un post de vicepreședinte (deși exista riscul să le piardă pe ambele), că Florin Antoniu, independentul impus de Iulian Vladu, era o soluție perdantă și dezonorantă pentru „marele PNL” și că va răspunde unor eventuale sancțiuni politice funcție de cum vor arăta ele.

Acesta fiind rezumatul, iată și fragmente mai largi din declarațiile oferite de noul vicepreședinte la finalul ședinței CJD:

Eu am spus că prima obligație a noastră este să securizăm poziția domnului Grozavu, pentru că este vicepreședinte din partea PNL. Și atunci, PSD să-și aleagă, negociat, un vicepreședinte, nu e nicio problemă, iar cele 2 mari grupuri vor fi reprezentate la nivel de vicepreședinte. S-a dorit – nu știu din ce motive, că poate ar fi locul să investigheze altcineva, eu nu mai am puterea să o fac, – neapărat aducerea pe acest post a domnului Antoniu și, firește, în aceste condiții, se punea problema ședinței de astăzi, dacă rămânem sau plecăm.

Aseară (n.a. – joi, 18 decembrie) am vorbit cu domnul doctor Jean Popescu și i-am spus care e poziția mea. I-am spus că eu rămân la ședință pentru că, și asta e foarte important să se rețină, consilierii județeni sunt obligați, conform legii, să-și exercite mandatul cu bună credință și să asigure funcționarea Consiliului Județean. Legea este făcută în sens pozitiv, pentru ca lucrurile să se facă, nu pentru ca lucrurile să nu se facă, să împiedicăm Consiliul Județean să funcționeze.

În aceste condiții, singura poziție valabilă legal, moral și cum doriți dumneavoastră era să rămân la ședință pentru că am fost convocat legal la ședință și asta e obligația mea, ca și consilier. Iar dacă cineva îmi reproșează că am rămas la ședința Consiliului Județean, trebuie să-mi arate textul legal care permite unui consilier să plece din ședință că s-a supărat.

Eu bănuiesc că partidului ar trebui să-i convină că are reprezentare la nivelul executivului CJ. Dacă partidului nu-i convine, vom discuta dacă partidul dorește pe altcineva în locul meu. Este de discutat. La cererea partidului sunt dispus, dacă e nevoie, să și plec din funcție.

Dacă sare cineva peste nivelul minim acceptat, o să ne judecăm, că aicea nu ne dăm afară din partid doar că vor amatorii. Să facă dovada că am încălcat legea, că am încălcat statutul. Nivel minim acceptat e că accept să-mi reproșeze domnul Jean Popescu, ca și lider de grup. Dar din partea celor care au ratat negocierile politice nu accept niciun reproș, pentru că au avut timp, 2 săptămâni, să negocieze gârlă. Dar au mers cu pumnul în față. Nu se merge așa.

Eu am fost sincer și am spus că n-o să votez decât om de partid. Și, pentru că veni vorba, eu sunt un om de partid și de-aia m-am votat.

Cu domnul Adrian Țuțuianu colaborăm instituțional, cum zice domnul Iohannis. Domnia-sa este o instituție, autoritate publică unipersonală, care are sarcini distincte în lege. Noi, ca și consilieri județeni, putem primi dintre atribuțiile domniei-sale pe cele pe care ni le deleagă și suntem ținuți să dăm socoteală de modul cum le îndeplinim.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Reclama ta aici

Sărbători fericite! Primarul comunei Mănești

gusto giusto2 copy
supercom 2

Arhiva