PSD Dâmbovița a organizat, astăzi, o conferință de presă, ca reacție după cea din urmă cu două zile a PNL, de unde s-a transmis (deja) celebra declarație: „Nu mai există alianță între noi și PSD”. Motivul – alocarea banilor către primării din impozitul pe venit corespunzător cotei de 6%. Președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, acuză că banii au fost împărțiți „discreționar” de către Corneliu Ștefan, gestul fiind picătura care a umplut paharul nemulțumirilor. Între altele, și aceea că „se împăunează” cu proiecte pentru care nu are merite și că, în fond, realizările administrației PSD sunt nule.
Șeful CJD a reacționat astăzi, prezentând o sinteză a investițiilor majore din județ, pe toate liniile de finanțare: surse proprii, guvernamentale, PJDL, POIM etc. Au fost evidențiate proiectele din localitățile cu primari liberai, anume pentru a arăta că nu împarte județul în „galbeni” și „roșii”: Dl Guran demonstrează și astăzi că este la fel de ignorant ca în 2021, când era tot senator de Dâmbovița și susținea Guvernul Cîțu, cu dl ministru Drulă, când au anulat licitația pentru modernizarea DN 71 Bâldana – Târgoviște. (…) Îi transmit dlui Guran că nu am împărțit județul în două. (…) Niciun primar PNL nu a plecat nemulțumit de sumele alocate.
La rândul său, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a intervenit, spunând că acuzațiile de favorizare a primarilor PSD la împărțirea de fonduri sunt lipsite de argument:
Eu sunt puțin surprins de cifrele pe care le-am văzut aici. Eu nu mă compar, la PJDL, de exemplu, cu Bezdead, cu Odobești sau cu Petrești, iar pe POIM, cam cu niciuna din localitățile PNL. Asta v-o spune un primar de municipiu – reședință de județ, cea mai mare comunitate din Dâmbovița și cred că este elocvent pentru a trata cât se poate de obiectiv această discuție a alocării fondurilor.
Președintele executiv al PSD Dâmbovița, Titus Corlățean, a tratat cu ironie declarația politică a PNL:
Declarații publice care au generat un fel de mică furtună într-un foarte mic pahar de apă. Nouă, aceste declarații ne-au apărut mai degrabă ca un scâncet politic, care denotă și slăbiciune și, aș spune, chiar neputință, deci, într-un cuvânt, o impotență clară de natură politică, evident. În mod inevitabil, pentru noi, ca social-democrați, acest scâncet politic ne-a generat un gram emoțional de simpatie și chiar compasiune.
Comentarii recente