Într-un peisaj natural de poveste, pe dealurile Sturzeniului (com. Cândești), țâșnește un izvor dătător de viață. De sute de ani, vin să se adape și oameni și animale, căci apa acestui izvor le reface puterile. Prin partea locului există chiar o legendă frumoasă care vorbește despre apa vieții acestui izvor tămăduitor, cu proprietăți speciale (calciu, magneziu), care ajută la sănătate.
În timp, însă, locul s-a năruit, jgheabul din piatră s-a umplut de alge, iar așa-zisa instalație de scurgere a apei s-a deteriorat. În ciuda aspectului ușor dezolant, călătorii însetați nu conteneau să poposească pentru a bea măcar o gură de apă din izvor.
Printre ei și preotul Gheorghe Safta care știa locul din copilărie, fiind un autentic cunoscător al purității și energiei izvorului. S-a minunat cum izvorul curge neobosit, hrănind din adâncuri setea românului. S-a întristat de nepăsarea localnicilor și a autorităților, care ar fi putut să întrețină mai bine această comoară a pământului. Iar într-o zi de mare sărbătoare, Dumnezeu i-a dat un gând: să înalțe pe acel loc binecuvântat o mică ctitorie, în care să prindă izvorul. Cu râvnă a reușit să se mobilizeze și să purceadă la treabă. Timp de două luni s-au executat lucrările de amenajare, de la faza de proiectare, executată de arhitectul Dumitru Barbu, la cea de construcție și finisare a unei troițe prin care curge apa din izvor, a unui jgheab din care să se adape animalele și păsările, iar pentru odihna și tihna călătorului a instalat aici o masă și o bancă.
Joi, 10 septembrie, un sobor de 7 preoți a săvârșit sfințirea ctitoriei ce va marca nemurirea locului vegheat de icoana Maicii Domnului și de cea a Arhanghelilor Mihail și Gavriil. Au fost de față directorul Direcției Silvice Dâmbovița, Costel Preda, apropiați ai părintelui – ctitor, oameni ai satului. Fapta părintelui Safta rămâne, astfel, să bucure peste ani, călătorul însetat al locului și să mulțumească lui Dumnezeu pentru darurile cu care l-a învrednicit.
felicitari pt asemenea fapta!