Are balta pește, Stiri in imagini

Întâlnire de lucru la sediul CJ Dâmbovița pe tema programului de cadastru

Astăzi, 27 septembrie 2018, la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, a avut loc o întâlnire de lucru între conducerea Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dâmbovița si primarii unităților administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița.

La întâlnire au fost prezenți: Daniel Comănescu – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu – vicepreședintele Senatului României, Radu Codruț Ștefănescu – președinte director general al ANCPI, Ileana Spiroiu – director general adjunct al ANCPI, Roxana-Florentina David – director al OCPI Dâmbovița, Ionuț Săvoiu – administrator public al județului, Victor Grigorescu – director al Direcției de Înregistrare Sistematică din cadrul ANCPI, Mircea Popa – director al Direcției de Publicitate Imobiliară din cadrul ANCPI, reprezentanții a 14 Oficii de Cadastru și publicitate Imobiliară din țară, precum și numeroși primari dâmbovițeni.

Tema centrală a discuției a reprezentat-o Programul Național de Cadastru și Carte Funciară 2015-2023 (PNCCF) și, în mod deosebit, procedura și modalitatea de alocare a sumelor, precum și alte informații de interes pentru finanțarea lucrărilor de înregistrare sistematică demarate de unitățile administrativ-teritoriale. În acest sens, a fost prezentată procedura de plată destinată cofinanțării lucrărilor de înregistrare sistematică demarate de unitățile administrativ-teritoriale, publicată, astăzi, pe site-ul oficial al ANCPI. Procedura și modalitatea de alocare a sumelor precum și raportarea de către beneficiari a stadiului de execuție a lucrărilor pentru lucrările de înregistrare sistematică inițiate se adresează unităților administrativ-teritoriale reprezentate de autoritățile administrației publice locale, respectiv comunele, municipiile, inclusiv subdiviziunile administrativ-teritoriale ale acestora și orașele, inclusiv pentru satele componente ale acestora.

Toți beneficiarii pot fi eligibili, însă, este necesar să fie respectate anumite prevederi, dintre care, cele mai importante sunt: analizarea și aprobarea bugetului de venituri proprii în vederea demarării lucrărilor, realizarea demersurilor în vederea derulării procedurii de achiziție și semnarea contractului de achiziție publică cu persoanele autorizate de ANCPI, derularea și recepția lucrărilor de înregistrare sistematică și efectuarea plății către UAT de către ANCPI. Prin intermediul procedurii de cofinanțare, pot fi obținuți bani pentru lucrările de înregistrare sistematică realizate în intravilan.

În cadrul discuției, Adrian Țuțuianu, vicepreședintele Senatului României, a precizat că realizarea cadastrării gratuite ar trebui să reprezinte o prioritate la nivel local și național pentru că soluționează multe dintre aspectele juridice ale proprietăților și contribuie la susținerea sistemului de taxe și impozite. De asemenea, a precizat că este necesară găsirea unei soluții pentru crearea unui registru agricol unitar la nivelul județului Dâmbovița care să permită exportul de date din plan local în cel național.

La rândul său, Radu Codruț Ștefănescu, președintele director general al ANCPI, a făcut apel la reprezentanții UAT-urilor pentru implicarea în finanțarea nr. 4, lansată în urmă cu câteva săptămâni, aferentă lucrărilor realizate în extravilan.

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

Comentarii

comentarii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Reclama ta aici

Sărbători fericite! Primarul comunei Mănești

gusto giusto2 copy
supercom 2

Arhiva