Are balta pește, Stiri in imagini

Frecușuri PDL – PNL Dâmbovița înainte de fuziune pe linia Vladu – Volintiru

vladu - volintiru

Cine gândea că fuziunea PDL – PNL se va petrece lin ca un pârâu de câmpie are toate motivele să-și înghită gândurile. La nivel național mai e cum mai e, oamenii de-acolo se înțeleg (oricum și oriunde și din orice partid ar fi) toți între ei, ca frații, legături cimentate în 24 de ani de viață bună. Abia în teritoriu se nasc personalitățile, care personalități fac comentarii, care comentarii fac apropierea mai aspră.

Se întâmplă și la Dâmbovița, aici unde președinții celor 2 organizații, Iulian Vladu – PDL și Mihail Volintiru – PNL, oferă săptămânal dovezi de „afecțiune”. Subiectele sunt, de cele mai multe ori, banale, ceea ce afectează cu atât mai mult caracterul serios al fuziunii locale. Dar să lăsăm vorbele noastre încărcate de subiectivism și să le citim pe ale lor, consemnate (parol!) cu fidelitate.

Iulian Vladu:

N-a fost discuția să facem vreo conferință (n.a. – de presă) împreună. Dom’le, haide să ne-nțelegem, că eu cred că n-ați înțeles. Partidul Democrat Liberal și Partidul Național Liberal, până la fuziune, vor funcționa ca partide într-o alianță electorală. Fiecare partid va organiza conferințe de presă. Împreună, vom putea organiza și conferințe, dar asta nu presupune că PDL e obligat să țină conferințe cu PNL. Sau invers, PNL să țină conferințe cu PDL. În momentul în care voi considera că, împreună cu PNL, avem să transmitem un mesaj comun, voi participa la toate conferințele de presă. Dar, fără a avea un mesaj comun, nu-și are rost să mergem în aceeași conferință de presă.

Văd că aveți mai multe informații de la domnul Volintiru. Domnul Volintiru, a fost o discuție în prealabil, să facem o conferință împreună. Dar, neavând teme comune, nu puteam să ieșim într-o conferință de presă. Trebuia să avem o temă comună ca să ieșim în conferința de presă. Domnul Volintiru trebuia să meargă în teritoriu, să creăm majorități în câteva localități și, după aceea, să venim în fața dumneavoastră, să vă explicăm unde am reușit să schimbăm anumite majorități. Domnul Volintiru a fost ocupat și n-a putut să se deplaseze în teritoriu. Și nu avea rost să vin în fața dumneavoastră și să n-am o temă comună cu PNL-ul.

Teoretic, putem crea majorități în aproximativ 20 de localități. Practic, dumneavoastră ați afirmat că, în anumite localități, sunt consilieri de la PNL care votează cu PSD, consilieri care au ieșit pe lista USL și, într-adevăr, avem o problemă cu PNL-ul să creăm aceste majorități.

Mihail Volintiru:

Am văzut declarații ale colegilor mei, ai noștri, de la PDL, care spun că ei pot și noi nu, noi nu și ei da. Sunt discuții. Sper să fi luat și ei vacanță, să se fi întors odihniți și plini de elan și chef de muncă în teritoriu, astfel încât să putem să ne atingem scopurile propuse și la Dâmbovița, nu doar în celelalte județe, unde, vizavi de fuziune, de lucrul în echipă PNL – PDL, lucrurile sunt destul de avansate. Sper să apară și conferințele de presă comune, așa cum vă spuneam la un moment dat că îmi doresc să se întâmple; nu s-a întâmplat încă.

Eu știu cum funcționează PNL la Dâmbovița; nu mi-e foarte clar cum funcționează PDL-ul la Dâmbovița. Adică, dacă mi se tot aduc reproșuri că noi nu controlăm, nu știm ce fac aleșii noștri… Rezultatele de la europarlamentare au arătat că noi mai știm; ceilalți, nu prea.

Nu este, încă, uniformizată, și e și firesc să nu fie uniformizată, încă, poziția politică a consilierilor locali, așa cum nu este nici la Consiliul Județean. Se va lucra și vom lucra asupra acestor aspecte. Pentru asta, însă, e nevoie de foarte multă comunicare din partea colegilor de la PDL, care trebuie să înțeleagă că, deși sunt mai mulți, este evident că trebuie să fim împreună. Și scopul nostru comun este acela ca strategiile și politicile de dreapta să primeze în administrația locală, nu doar la Târgoviște, ci și în celelalte localități din județ, cât și la nivel județean, unde matematica spune, cel puțin pe hârtie, că avem majoritate. Mai au de rezolvat ei niște probleme de la partea scrisă la partea practică, dar, în rest, suntem bine.

Vizitele (n.a. – în teritoriu) nu s-au întâmplat pentru că au intervenit modificări de program. E destul de complicat să reușești să aduni, chiar și la nivel local, deplasându-ne noi în localitățile în discuție, 7, 10, 12 oameni și să încerci să te lămurești dacă ei sunt lămuriți că trebuie să se așeze împreună și nu separat. Colegul Vladu a crezut că este prioritar programul lui și atunci n-am reușit să convenim asupra momentelor de deplasare în teritoriu.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Reclama ta aici

Sărbători fericite! Primarul comunei Mănești

gusto giusto2 copy
supercom 2

Arhiva