Demersul de a aduce în județul Dâmbovița cât mai mulți oameni din autoritățile centrale (miniștri, șefi de agenții, companii naționale) continuă. Astăzi, la sediul Consiliului Județean, au avut loc 2 întâlniri de lucru la care au fost invitați primarii dâmbovițeni: cu directorul general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) – Radu Codruț Ștefănescu, respectiv președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) – Cornel Brezuică. Ambii au venit în Dâmbovița la invitația senatorului Adrian Țuțuianu și au fost însoțiți de consilieri, directori adjuncț.
Despre întâlnirea cu ANCPI, precizează senatorul Adrian Țuțuianu:
Avem în județ 89 de localități care pot beneficia de resurse financiare pentru cadastru prin Programul Național de Cadastru și avem un număr de 15 localități selectate pe Programul Operațional Regional. Avem 5 localități care au finalizat sau sunt în curs de finalizare a cadastrului.
35 de localități din județ nu au niciun contract de finanțare încheiat și i-am rugat astăzi să facă acest lucru în cel mai scurt timp. Foarte multe din aceste localități nu au încheiat un astfel de contract de finanțare pentru că nu au găsit operatori economici care să lucreze pe prețul pe care îl are astăzi ANCPI.
Le-am spus domnilor primari că este obligatoriu să cadastrăm localitățile. Prin cadastrare, lămurim și situația proprietăților, dar lămurim și problema taxelor și impozitelor. Acolo unde s-a făcut cadastru volumul de taxe și impozite s-a dublat, dacă nu ceva mai mult. Al doilea lucru pe care l-am spus: sunt interesați toți de cadastru și este o bătălie pentru resurse. Ca urmare, cine se grăbește și muncește va avea și resursele financiare necesare. (…) Al treilea lucru pe care l-am spus foarte clar: trebuie să existe o colaborare între autoritățile publice locale – Oficiul Județean de Cadastru, operatorul economic care realizează lucrarea și cetățean.
Despre întâlnirea cu AFM, precizează președintele Administrației, Cornel Brezuică:
Am vrut să văd cum se implementează proiectele în județ. AFM are în derulare proiecte pe apă-canal, împădurirea terenurilor degradate, proiecte în ceea ce privește realizarea investițiilor de către cetățeni pentru panouri solare și proiecte pe Programul „Rabla”. Am constatat cu plăcere că toate investițiile sunt aproape de finalizare. (…) Ne bucurăm și ne dorim să dezvoltăm în continuare noi proiecte care să vină și să dezvolte comunitățile locale.
La cele 2 întâlniri, alături de primari, au fost prezenți prefectul și subprefectul județului, președintele și vicepreședinții Consiliului Județean, parlamentari.
Onoare muncii!
Comentarii recente