Moment de referință pentru comuna Mănești, astăzi, 9 aprilie 2024: aprinderea primului foc din rețeaua de gaze recent finalizată. Vorbim de o investiție pe care Primăria Mănești și-a asumat-o pe buget propriu, 7,5 milioane lei, pe o rețea de 24 km. Antreprenor a fost societatea Premier Energy.
Potrivit primarului Constantin Alexandru, în ultimele zile s-au făcut și ultimele probe tehnice, iar locuitorii pot merge, din acest moment, să-și ia avizul tehnic de racordare.
Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan:
Am venit cu mare drag aici, împreună cu colegii și prietenii noștri, la finalizarea unei investiții care a început în 2020. (…) Domnul primar chiar a furat puțin startul față de alte localități din județul nostru, care, astăzi, sunt prin Programul Național „Anghel Saligny”, dar localitatea Mănești se înscrie în rândul acelor localități care au finalizat astfel de investiții din bugetul propriu, fapt pentru care eu vreau să-l felicit pe domnul primar, dar și pentru tot ceea ce face pentru comuna Mănești. Există nu mai puțin de 32 de proiecte în derulare, cu o valoare totală de peste 128 de milioane de lei și, bineînțeles, avem și proiecte de asociere cu Consiliul Județean. În afară de această investiție de rețea de gaze, avem o investiție mult așteptată de locuitorii comunii Mănești, și anume rețeaua de canalizare desfășurată prin Compania de Apă, la care se lucrează. Este o investiție care o vom finaliza într-un timp cât se poate de scurt.
Radu Popa, deputat PSD Dâmbovița:
Cred că e important să înțelegem cu toții că gazul e un factor de dezvoltare economică, dincolo de nevoia și de utilitatea folosirii lui în gospodării. Rețelele de gaz din comune împing societatea înainte și, odată cu eforturile pe care le fac primăriile, consiliile județene și companiile, cred că și cetățenii trebuie să răspundă acestei invitații la dezvoltare. Odată cu înființarea acestei rețele de gaz în Mănești, eu sper să ajungem undeva la 1600-1800, dacă nu chiar 2000 de case branșate. Costul metrului-cub de lemne e undeva la 700 lei și cred că nu va scădea niciodată, pentru că nu are cum să scadă. În schimb, gazul e o resursă de care România dispune din belșug. Chiar în Dâmbovița a fost descoperită – nu s-a scris prea mult în presă și nu s-a făcut mare vâlvă – în zona Titu o pungă mare de gaze și am putea să exploatăm asta ca să reducem costurile cu energia în Dâmbovița și în toată Regiunea Sud-Muntenia.
Onoare muncii!
.
Este o veste minunata pentru comuna Manesti ca astazi, in data de 9 aprilie 2024, a fost aprins primul foc din reteaua de gaze recent finalizata. Cu o investitie de 7,5 milioane lei, pe o retea de 24 km, Primaria Manesti si-a asumat acest proiect cu succes, fara sa depinda de alte fonduri. In urma ultimelor probe tehnice, locuitorii pot obtine avizul tehnic de racordare si pot beneficia de gaz in locuintele lor. Felicit primaria si pe domnul primar Constantin Alexandru pentru eforturile depuse in aceasta investitie, dar si pentru celelalte proiecte in derulare care vor aduce multe beneficii comunitatii. Nu trebuie sa uitam nici de impactul economic pe care retelele de gaze il aduc, astfel ca cetatenii trebuie sa raspunda pozitiv la aceste investitii. Sper ca numarul de locuinte racordate sa creasca si sa aduca un suport in dezvoltarea economica a comunei. De asemenea, vom avea si o reducere a costurilor pentru energie, avand in vedere ca Romania detine resurse naturale bogate, cum ar fi gazul, care pot fi exploatate pentru bunastarea cetatenilor. Felicitari pentru munca si reusita!