Executivul Primăriei Târgoviște a mers, astăzi, pe șantierul Creșei nr. 2 din municipiu, acolo unde este în execuție proiectul de reabilitare, extindere și modernizare a unității, investiție derulată prin Progamul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de aproximativ 4 milioane lei.
Cristian Stan, primar:
Unitatea de învățământ antepreșcolar va fi gata undeva în luna noiembrie. Este vorba de un proiect care vizează, în afară de modernizarea, reabilitarea clădirilor vechi, și o clădire nouă, cu suprafață desfășurată de aproximativ 1000 metri pătrați. Practic, dublu față de ce aveam înainte. De altfel, întregul proiect de modernizare, reabilitare, extindere a creșelor din municipiul Târgoviște a vizat construirea de imobile noi, cu suprafață de două sau chiar de trei ori mai mare în comparație cu ceea ce exista înainte.
În acest moment putem spune, cred eu, fără teamă de a greși, că municipiul Târgoviște are una dintre cele mai moderne rețele de unități de învățământ antepreșcolar din România, mai ales că în noul context legislativ se asigură și finanțarea cheltuielilor cu personalul de la bugetul de stat, devenind în adevăratul sens al cuvântului o unitate de învățământ. Din acest punct de vedere, urmează să fie realizate câteva modificări în organigramă, însă finanțarea de la bugetul de stat este binevenită și de natură să asigure creșterea calității serviciilor prin asigurarea unei resurse financiare adecvate, în contextul în care, până la acest moment, bugetul creșelor, indiferent că discutam de salarii, investiții, cheltuieli materiale, era asigurat exclusiv de către primării.
Mai avem încă un proiect de construcție a unei creșe, cea din cartierul Sagricom, o unitate de învățământ antepreșcolar care va fi realizată prin Compania Națională de Investiții. Avem un PUZ în acest moment, sper ca în perioada următoare să se și pornească achiziția astfel încât să putem discuta în Cartierul Sagricom, alături de o grădiniță nouă, care este aproape de finalizare, și de creșă. Sperăm ca în viitorul nu foarte îndelungat să discutăm și de finalizarea locuințelor prin ANL, astfel încât întregul cartier să fie cumva readus la viață, pentru că, din păcate, avem 8 scări de bloc în acest moment în diferite stadii, la care nu s-a mai întâmplat nimic de ceva timp, chiar dacă Agenția Națională a Locuințelor a fost condusă chiar de localnici. Din acest punct de vedere mi s-a părut puțin surprinzătoare situația…. Dar asta este o altă discuție, sper să se deblocheze lucrurile.
Onoare muncii!
Comentarii recente