Are balta pește, Stiri in imagini

Cazul senatorului de Dâmbovița, Ovidiu Isăilă, a dus la deconspirarea unui comisar DNA!

watermarked-ovidiu isaila

Cazul în care senatorul PSD (ales PDL pe colegiul de sud al județului Dâmbovița), Marius Ovidiu Isăilă, este acuzat de trafic de influenţă şi instigare la fals, DNA solicitând arestarea preventivă, a dus pe parcursul cercetării la deconspirarea unui comisar şef DNA care furniza celor cercetaţi informaţii confidenţiale, inclusiv despre de acţiuni de flagrant.

Scrie despre subiect MEDIAFAX:

Conform refereratului DNA consultat de MEDIAFAX, cercetările în dosarul în care pentru senatorul Marius Isăilă se solicită arestarea preventivă au fost blocate în 2012 de o scurgere de informaţii din cadrul DNA, al cărei autor a fost comisarul şef Emil Dan Manolachi.

Astfel, în momentul în care procurorii DNA pregăteau un flagrant în care era vizat Cătălin Cristescu (intermediar folosit de senatorul Marius Isăilă), cu implicarea omului de afaceri Lucian Timofanovici, operaţiunea a fost ratată din cauza informaţiilor divulgate din interiorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Timofanovici îl denunţase la DNA pe Cristescu, care era comisar în cadrul Gărzii Financiare, după ce acesta îi solicitase în numele actualului senator PSD,Marius Isăilă o nouă sumă de bani (150.000 de euro) pentru rezolvarea favorabilă a unui control al ANAF la o firmă a sa. Anterior, Timofanovici mai achitase 200.000 de euro în acelaşi scop.

Refereratul DNA precizează că ofiţerul de poliţie judiciară din cadrul DNA, comisarul şef Emil Dan Manolachi, ar fi fost cel care a furnizat informaţii din dosarul în cauză pentru a fi avertizat Cristescu.

„Trebuie precizat că activitatea de monitorizare a lui Cristescu Cătălin a continuat şi după întâlnirea acestuia cu denunţătorul (Timofanovici, n.r.), din ziua de vineri, 6 iulie 2012, însă, săptămâna următoare, încercările repetate ale denunţătorului de a-l contacta şi de a se întâlni cu suspectul Cristescu au rămas, în mod inexplicabil, fără rezultat, mai ales că pretinderea sumelor de bani din partea acestuia, fusese explicită, fiind nejustificate desele amânări din partea sa”, se arată în referatul DNA.

Procurorii precizează că inclusiv „încercările sporadice” ale lui Timofanovici, pe parcursul anului 2012 şi în a doua jumătate a lui 2013, de a-l contacta pe Cristescu au rămas fără rezultat, acesta evitând să se întâlnescă şi să-i vorbească omului de afaceri.

„Surprinzător a fost însă momentul când, în a doua jumătate a anului 2013, cei doi s-au întâlnit întâmplător într-un loc public, iar la solicitarea denunţătorului de a purta o discuţie cu el, Cristescu Cătălin l-a invitat într-un loc mai retras, i-a cerut să îşi dea jos sacoul, evident temându-se că va fi înregistrat şi apoi i-a reproşat lui Timofanovici Lucian că ar fi auzit că «cineva s-a dus la DNA şi a făcut un denunţ»”, arată procurorii, care au continuat cercetările asupra afirmaţiei acestuia.

Ei au constatat faptul că informaţiile din dosarul instrumentat de procurorii DNA proveneau chiar din cadrul instituţiei, deschizând un dosar separat.

„Astfel (…) s-a stabilit că, în baza atribuţiilor de serviciu şi a ordonanţei procurorului de delegare, comisarul şef Manolachi Dan Emil, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul DNA, a intrat în posesia informaţiilor existente în dosarul cu nr. 202/P/2012 (cel în care este acuzat senatorul Marius Isăilă, n.r.) şi care nu erau destinate publicităţii, după cum urmează: aspectele semnalate prin denunţul care a stat la baza înregistrării dosarului, solicitarea şi dispunerea autorizaţiilor de interceptare de către instanţa de judecată, rezultatul activităţilor infracţionale monitorizare urmare a autorizării de către instanţă, aspecte de ordin tactic privind ancheta şi realizarea momentelor operative”, precizează procurorii.

Ei menţionează că Manolachi l-ar fi atenţionat pe Cristescu asupra flagrantului prin intermediul unui alt comisar din Garda Financiară, secţia Constanţa, Fronea Ciprian Mihail. Acesta din urmă a transmis informaţia privind flagrantul lui Cristescu lui Sorin Florea, comisar general în Garda Financiară, care i-a informat pe subordonaţii săi Tomescu Eduard şi Buduleanu Mădălina, colegi ai lui Cristescu.

„Informaţiile ce nu erau destinate publicităţii, transmise pe circuitul prezentat anterior, i-au permis lui Cristescu Cătălin să evite prinderea în flagrant, ceea ce a condus la îngreunarea anchetei şi a identificării şi prinderii făptuitorilor implicaţi în activităţi infracţionale ce făceau obiectul dosarului”, se mai arată în referatul DNA.

În cele din urmă, precizează procurorii, Curtea de Apel Bucureşti a emis mandate de arestare în cazul comisarului şef Manolachi Dan Emil pentru o perioadă de 30 de zile.

De altfel, chiar Cristescu a confirmat în declaraţii infracţiunile în care au fost implicaţi cei care i-au furnizat informaţii legate de dosarul DNA şi flagrantul ce urma a fi pregătit în cazul său, după ce în octombrie 2013 procurorii au început urmărirea penală în cazul său.

Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Reclama ta aici
gusto giusto2 copy
supercom 2

Arhiva