Reprezentanții importanți ai acizilor grași Omega-3 sunt acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA), care nu pot fi produși de organismul uman prin sinteza proprie și, prin urmare, trebuie sa fie aduși din alimentație. Însa numai puține alimente conțin acești acizi grași valoroși. Surse bune sunt peștii care traiesc in ape reci, cum ar fi, de exemplu, macroul, heringul sau sardinele. Dar nu tuturor le place sa manânce pește de mai multe ori pe saptamâna.
Un regim alimentar bogat in Omega-3 se recomanda, in special:
- odată cu înaintarea în vârstă
- în timpul sarcinii și alăptării.
Omega-3 Concentrat este obținut din uleiuri înalt purificate de pește marin și furnizează o cantitate mare de acizi grași Omega-3. Concentratul de Omega-3 conținut într-o capsulă furnizează aceeași cantitate de acizi grași Omega-3 ca și 1800mg de ulei de pește tradițional (cu 30% acizi grași Omega-3).
Principalele beneficii ale Omega-3
Acizii grasi polinesaturati Omega-3, EPA (acid eicosapentaenoic) si DHA (acid docosahexaenoic) contribuie la funcția normală a inimii, in condițiile unui consum zilnic de 250 mg de EPA si DHA. De asemenea, DHA contribuie la menținerea funcției normale a creierului și la menținerea vederii normale, daca aportul zilnic pentru acest acid gras Omega-3 este de 250 mg.
Comentarii recente