Are balta pește

Alexandru Oprea, vicepreședinte PSD: 10% e un procent foarte optimist pentru UNPR Dâmbovița, s-ar putea să aibă mai puțin!

alexandru oprea 2

Se întâmpla la sfârșitul lunii martie declarația senatorului UNPR Șerban Mihăilescu, potrivit căreia, ca principiu general, UNPR va merge pe liste comune cu PSD în alegerile locale din 2016, Uniunea primind o cotă de 10% din locurile eligibile pe aceste liste. Imediat după publicarea știrii, au reacționat mai mulți activiști de vârf ai UNPR Dâmbovița, susținând fie că aici, în județ, se va merge pe liste separate, fie că procentul va fi mai degrabă invers, în favoarea Uniunii.

Pe subiect s-a pronunțat astăzi și vicepreședintele PSD Dâmbovița, administratorul public al județului – Alexandru Oprea. Consideră el că 10% înseamnă o cotă frumoasă pentru UNPR, cu șanse ca procentul să fie chiar mai mic la Dâmbovița, în funcție de sondajele premergătoare stabilirii listelor:

Visători din ăștia, în politică, eu am mai văzut. E bine, uneori, să-i aducem cu picioarele pe pământ. Dar 10% mi se pare un procent optimist. Pentru UNPR Dâmbovița e foarte optimist; s-ar putea să aibă mai puțin de 10%. Și fiți convins că, așa cum ne stă în caracter, vom face un sondaj care să reflecte stadiul și procentele pe care negociem. Cum, la fel, sunt convins că va fi o discuție ca, acolo unde nu se dorește (listă comună), probabil se va candida pe liste separate. Și ne vom măsura forțele. Personal, am avut această experiență cu marea organizație PNL de la Răzvad, care-mi impunea fifty – fifty pe listă comună și eu am luat 7, iar ei 1. Cam așa o să se întâmple și aici, ăsta e procentul.

Mai spune Alexandru Oprea că tabloul politic național se va stabiliza în curând pe doar 2 forțe, ironizând campania de atragere de membri a progresiștilor locali:

Haideți să fim serioși. Pe scena politică românească vor fi 2 partide importante. Iar PSD a demonstrat că este un partid important, și nu de azi, de ieri. (…) Nu știu ce-o să facă UNPR cu atâtea locuri, pentru că înțeleg că, mai nou, asta e metoda de racolare: se oferă locuri sau promisiuni de locuri în diverse instituții. Înțeleg că numesc prefecți, președinți de consiliu, consilieri județeni, locali, directori de deconcentrate, ce doriți dumneavoastră, uitând, totuși, că în România anumite posturi se ocupă prin concurs.

 Onoare muncii!

Comentarii

comentarii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Reclama ta aici

Sărbători fericite! Primarul comunei Mănești

gusto giusto2 copy
supercom 2

Arhiva