Atacuri în rafală, astăzi, de la pupitrul conferinței PSD Dâmbovița, la adresa conducerii PNL Dâmbovița. Motivul principal: acțiunile din ultimele săptămâni de racolare prin toate mijloacele a primarilor PSD, acțiuni conduse de președintele PNL Dâmbovița – Virgil Guran și de prefectul Aurelian Popa. Cea mai consistentă critică a venit din partea senatorului Titus Corlățean, cu elemente extrem de grave legate de persoane din conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Dâmbovița.
Câteva fragmente din intervenția senatorului PSD:
Din punctul de vedere al competiției electorale, noi am semnalat această acțiune de racolare, de a pune presiune, de a șantaja, de a momi, de a oferi bani unor primari PSD pentru a-și mări șansele cei din PNL. (…) Ați fost informați în legătură cu plângerea penală pe care Partidul Social Democrat, la nivel central, către instituțiile de anchetă ale statului român, Parchetul General, în principal către DNA, cu o serie de elemente concrete transmise din diferite județe ale țării, inclusiv de la Dâmbovița.
Sunt date, informații, elemente care conturează tot mai mult – și am proprietatea termenului – imaginea unui grup infracțional organizat PNL la Dâmbovița, cu racordare la nivel PNL central.
Sunt informații și le vom pune la dispoziția Parchetului General, DNA, prin intermediul avocaților partidului, cu privire la ordine venite politic de la consilierul de stat al Primului Ministru, dl Guran, către oameni din ierarhia IPJ Dâmbovița, cu comenzi foarte clare, care, mai departe, se transmit la oameni din Poliție, din diferite secții din județ, cu recomandarea: „Ocupați-vă de primarii PSD”, cu nume și prenume.
Aceste informații le vom pune la dispoziția organelor de anchetă, pentru a vedea, de exemplu, dacă adjunctul șefului IPJ Dâmbovița, dl Nelu Moraru, a comis astfel de chestiuni, așa cum se vehiculează informațiile care sunt transmise de oameni, de cetățeni. Sau dacă, de exemplu, afirmația vehiculată în cadrul structurilor de Poliție – „Puneți presiune pe primarul de la Crângurile, mergând până la arestarea lui” se verifică sau nu. Dacă ofițeri care au refuzat să execute anumite ordine venite cu comandă politică, sunt supuși, astăzi, unor verificări interne.
Onoare muncii!
Comentarii recente