Președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a mers astăzi într-o vizită de lucru la Titu și Găești, urmărind lucrările din cadrul proiectului european Lucări la sursele de apă și stațiile de epurare din cele 2 orașe. Proiectul se derulează prin Compania de Apă Târgoviște – Dâmbovița și este finanțat prin POS Mediu, valoarea contractului fiind de 45.980.440 lei.
Parte care ține de Titu (extinderea stației de epurare) are o valoare de 15.486.360 lei și un stadiu fizic executat de 80%.
Adrian Țuțuianu: Din ce-am discutat astăzi cu reprezentantul constructorului, situația este următoarea: în 2 săptămâni finalizăm toate lucrările de construcție care mai sunt necesare; 3 luni trebuie făcute probe pentru punerea în funcțiune a stației de epurare, ceea ce înseamnă că ajungem în luna iulie, când, practic, se va trece la partea de recepție finală se va constata dacă sunt eventuale modificări, rectificări pe care trebuie să le facă firma constructoare.
La Găești, valoarea contractului de lucrări este de 30.494.080 lei și el presupune:
- construcția a 2 bazine de stocare a apei de 1000 m³ fiecare (stadiu de realizare 99,5%)
- reabilitarea și extinderea stației de epurare (stadiu de realizare 70%)
Președintele CJD a vorbit și despre problemele care fac mai dificilă accelerarea lucrărilor la nivelul tuturor celor 10 contracte din marele proiect al Companiei de Apă (Extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată în Județul Dâmbovița): Ca să spunem lucrurilor pe nume, avem o dificultate în a împinge lucrările din faptul că toți constructorii care lucrează de la Contractul de lucrări 1 la Contractul 10 sunt cu facturi neplătite. Compania de Apă n-a mai avut capacitatea de a plăti din ceea ce făcea ea în mod constant, am consumat și partea cea mai mare din fondurile europene și acum așteptăm să finalizăm procedura de accesare a unui credit de la BERD. Sperăm ca în 2 săptămâni de zile să-l avem accesat, să luăm banii și să putem să ne plătim toate lucrările făcute și nedecontate, care sunt de circa 200 de miliarde lei vechi pe toate contractele, de la CL 1 la CL 10. Firmele, practic, suportă contravaloarea lucrărilor făcute și, sigur, nu poți să le „bați” mai mult, atâta timp cât suportă din fonduri proprii o bună parte din lucrări.
Onoare muncii!
Comentarii recente