Ședința Consiliului Județean Dâmbovița de vineri a adus modificări majore și surprize asemenea în structura de conducere a instituției. De unde, cu 3 zile înainte, PNL era gata-gata să-și impună 2 vicepreședinți și o majoritate în Consiliu, lucrurile s-au schimbat cu totul. Regrupați, renegociați și reechilibrați, consilierii județeni au găsit formula alegerii unui vicepreședinte independent, susținut de PSD – Adrian Dumitru, respectiv a unuia din PNL – Marin Antonescu. „Jocul” i-a paralizat pe liberalii lui Iulian Vladu și Ludovic Orban, în condițiile în care Marin Antonescu nu a fost susținut de partid.
Plecat din ședință cu toate felicitările pe umeri pentru destabilizarea PNL, președintele CJ și PSD Dâmbovița a primit imediat reacții aspre din partea propriilor săi parlamentari. În declarații succesive pentru gazetadambovitei.ro, aceștia au considerat inoportună susținerea și alegerea lui Marin Antonescu și a independentului Dumitru, opinând că PSD trebuia să-și impună un vicepreședinte, membru de partid.
Comentariilor parlamentarilor PSD le răspunde un vicepreședinte al partidului, Alin Manole. Social-democrat cu memorie istorică, unul care apelează de multe ori la faptele, victoriile și greșelile trecutului politic din organizație pentru a-și fundamenta opiniile, Alin Manole oferă prima reacție la criticile deputaților și senatorilor:
Am observat comentariile colegilor mei de partid, parlamentari PSD, și cred că e corect să arătăm lucrurile și altfel decât vor unii să ni le prezinte.
Ce s-a întâmplat ieri în Consiliul Județean este rezultatul unor eforturi foarte mari de a căuta un echilibru just în forul respectiv. Desprinderea grupurilor de consilieri independenți și jocul absolut imprevizibil al unora dintre ei a determinat abordarea cu multă atenție a problemei legate de majoritate. Rezultatul pe care l-a consemnat ședința de vineri este, cred eu, soluția de echilibru pe care am adoptat-o.
După opinia mea, cei îndreptățiți să aprecieze sau să conteste rezultatul din Consiliul Județean sunt consilierii noștri județeni. Ori, din câte știu eu, toți cei 11 consilieri PSD au fost implicați în această decizie, au discutat-o și convenit-o cu președintele Adrian Țuțuianu. Toți au înțeles, și îi felicit pentru gestul de maturitate politică, situația aparte și nevoia de a da un răspuns acestei situații.
Partidul Social Democrat și acțiunea publică a acestuia nu se raportează limitat și condiționat doar la părerile unora dintre membrii săi „cu ștaif”. În situația concretă de astăzi, consilierii județeni ai PSD sunt în măsură să-și explice opiniile și votul. Altfel, pot să constat că nici pe mine nu mă consultă parlamentarii PSD când votează o lege în Camera Deputaților sau Senat! Eu le mulțumesc pentru susținerea Guvernului Ponta și pentru faptul că, iată, mâine vor trece bugetul și îi asigur că și noi, cei care suntem în funcții și poziții mai puțin importante, ne facem datoria față de partid și față de cetățenii care ne-au votat.
Onoare muncii!
Comentarii recente