Conflict deschis între primarul de la Răcari și președintele CJ Dâmbovița / se acutizează subiectul închiderii Centrului de la Ghergani

Subiectul închiderii Centrului pentru Persoane Vârstnice de la Ghergani (Răcari) este departe de a fi stins. Ba dimpotrivă, capătă accente mai puternice de conflict administrativ între Primarul orașului Răcari – Marius Caravețeanu și președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan. Într-o lungă postare pe pagina personală, primarul explică motivele pentru care Consiliul Local a votat pentru suspendarea activității Centrului și acuză conducerea CJD, cu trimiteri personale către președintele instituției, de situația în care s-a ajuns.

Câteva fragmente din mesajul lui Caravețeanu:

NU ȘANTAJULUI! Așa a votat Consiliul Local Răcari în privința cedării către Consiliul Județean Dâmbovița a întregului patrimoniu reprezentând Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Răcari. Nu am cedat presiunilor de a transfera Căminul de bătrâni în urma anulării Hotărârii Consiliului Județean prin care acesta asigura plata salariilor.


Ziua fatidică, 29 mai 2024! Are loc vizita neanunțată a conducerii CJD la Căminul de bătrâni. Un dialog scurt aprinde fitilul:
„Bună ziua!”
„Bună ziua, domnule președinte! Domnul primar știe că vizitați centrul?”
Bummmm! Artificierii de serviciu (din delegație) aprind fitilul! „Știți de unde vă primiți salariile?”
„Da, de la Consiliul Județean.”
„Nu o să mai primiți!” „Pentru gestul mizerabil pe care l-ai făcut, o să-ți răspundem înzecit!”

Asta-i pohta ce-au pohtit!” Cornel, ai greșit! (Și) de data asta! Nu ți-ai ascultat conștiința, ci ai ascultat artificierii din jurul tău care asta își doreau: dinamitarea relației instituționale existente între cele două Consilii, cât și a relației interumane dintre două persoane!

Refuz să cred că este decizia ta! Ai fost singurul om politic care m-a întrebat de sănătate în perioada pandemiei! Nu ești tot tu?! Ce-i drept, multe cunoștințe comune spun că nu te recunosc! Nu am putut să le contrazic! Da, Consiliul Local Răcari a decis suspendarea activității în absența finanțării salarizării! Ca să o lămurim și p-asta, cum ar zice cineva!

Știu, o prietenie în sus sau în jos nu mai contează astăzi, când au apărut, în urma precipitațiilor, sute!

Postarea completă a primarului de la Răcari:

Comentarii

comentarii

Scrie un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.