Zilele Cetății Târgoviște au debutat, astăzi, după tradiție, cu Salonul Editorial organizat de Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu”, ajuns la ediția a XXIII-a. Evenimentul și-a câștigat, așa cum spune directorul Bibliotecii, Agnes Erich, statutul de „brand” al orașului, reper al Zilelor Cetății.
Cel mai puternic mesaj l-a avut primarul Cristian Stan, care a descris drept „mișcare de rezistență” încăpățânarea autorilor și a editurilor de a păstra în atenția publicului cartea scrisă și tipărită.
În prima cetate a tiparului românesc, un eveniment închinat CĂRȚII este un gest al normalității, respectului și decenței. Cu atât mai mult, Zilele Cetății și-au cultivat această tradiție a deschiderii manifestărilor prin Salonul Editorial.
Îndrăznesc să spun că ce se întâmplă aici, an de an, este o declarație de curaj a iubitorilor de carte scrisă și tipărită, într-o lume supusă tastaturilor, ecranelor și „click-urilor”. O „mișcare de rezistență” în cel mai frumos sens, căreia sunt onorat să mă alătur.
Îi felicit pe toți cei care fac posibil acest eveniment, editurilor participante, autorilor noi și, mai ales, Bibliotecii Județene „I.H. Rădulescu”, pentru organizarea ireproșabilă.
La eveniment a fost prezent și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan:
Într-un oraș cu o bogată tradiție tipografică, primul eveniment al manifestărilor dedicate târgoviștenilor a fost Salonul Editorial „Ion Heliade Rădulescu”. Împreună cu primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, am luat parte la cea de-a 23-a ediție a Salonului. A fost o ocazie excelentă pentru a sublinia importanța sprijinirii autorilor locali și a editurilor care îmbogățesc viața culturală a orașului nostru. Totodată, având în vedere multitudinea platformelor de socializare și modul în care acestea au început să-i acapareze pe tinerii noștri, cred că prin acest tip de evenimente vom reuși să-i ajutăm să redescopere bucuria lecturii.
Comentarii recente