PSD Dâmbovița își confirmă statutul de câștigător al alegerilor locale și favorit pentru viitoarele provocări de la finalul anului fie și prin seriozitatea (hărnicia) cu care pregătește alegerile următoare. Astăzi, conducerea organizației a ieșit în fața presei cu mai multe decizii adoptate în cadrul unei conferințe extraordinare, pregătitoare congresului PSD din 24 august, respectiv alegerilor parlamentare.
Una dintre acestea se referă la susținerea moțiunii lui Marcel Ciolacu pentru președinția PSD, la congresul din august. O altă decizie: susținere pentru președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, drept candidat pentru funcția de vicepreședinte pe Regiunea Sud-Muntenia, iar senatorul Titus Corlățean – responsabil pentru relația cu Republica Moldova.
Dar cel mai important punct se referă la desemnarea candidaților PSD Dâmbovița pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie. Mai exact, la modul prin care aceștia vor fi desemnați. Ideea lui Corneliu Ștefan, agreată de toți colegii săi și transformată în decizie, este ca viitorii candidați pentru Senat și Camera Deputaților să fie propuși din fiecare regiune a județului și votați de toți aleșii locali din respectiva regiune. Sunt 6 zone (Târgoviște, Pucioasa – Fieni, Valea Dâmboviței, Găești, Titu – Răcari, Băleni – Moreni) din care vor veni aceste propuneri (una sau două). Estimând că PSD Dâmbovița mizează pe (minim) 6 candidaturi eligibile (din 10 parlamentari câți are județul), vom avea un parlamentar/regiune. Iar faptul că fiecare ales local va putea să-și dea votul pentru acel parlamentar vine să ofere un plus de motivație participativă mașinăriei partidului, de jos până sus. Dacă vor fi mai multe propuneri dintr-o regiune, le separă votul.
Corneliu Ștefan:
Astăzi, am stabilit în unanimitate, pentru prima dată în PSD Dâmbovița, un mod de a desemna candidații pentru Senat și Camera Deputaților din fiecare zonă a județului. Cel mai important lucru pentru organizație este că toți colegii care vor candida vor fi votați de toți aleșii locali. Începând cu 15 septembrie, vom avea 6 conferințe regionale, urmate de o conferință extraordinară prin care vom valida lista pentru Senat și Camera Deputaților.
Este un gest de normalitate ca toți aleșii locali să-și voteze parlamentarii. (…) Este un gest de normalitate ca fiecare zonă să fie reprezentată de câte un parlamentar.
Onoare muncii!
Comentarii recente