Are balta pește, Stiri in imagini

Târgoviște, 7-8 octombrie: Festival – Concurs Național „Laura Stoica”, ediția I (regulament și detalii)

21125167_856407101183879_1217530660_o

Lansată în anul 1990, la Festivalul de Muzică Uşoară de la Mamaia, Laura Stoica a reuşit în scurt timp să cucerească inimile românilor. După doar un an de la debut, a fost aleasă cea mai bună voce pop, iar până la finalul următorului an, triumfa pe scena Cerbului de Aur, cu primul să album.

Valoarea sa artistică a fost recunoscută rând pe rând în Austria, Malta, Turcia şi Bulgaria, atrăgând după sine nu mai puţin de 5 turnee internaţionale, între 1991 şi 2003, în Bulgaria, Israel, Malta si Statele Unite.

În 1993, a înfiinţat Laura Stoica Band, care a  concertat live pe numeroase scene din ţară şi din străinătate.

Personalitate artistică multivalentă, Laura Stoica a simţit nevoia de a se împlini şi prin teatru. Astfel că, în anul 1999 a debutat pe scena Teatrului Nottara, cu „Azilul de noapte”, de Maxim Gorki, în regia lui Constantin Codrescu, iar un an mai târziu a fost   licenţiată în artă – actorie a Universităţii Ecologice.

Având parte de o primire călduroasă atât din partea publicului, cât şi din partea criticii de specialitate, Laura s-a bucurat de succese remarcabile de-a lungul întregii sale cariere, indiferent de mediul în care s-a manifestat.

Dacă în timpul vieţii nu a apucat să facă decât câţiva paşi în promovarea talentelor autentice, acum ne propunem să realizăm visul ei de a-i ajuta pe tineri să intre în fascinanta lume a muzicii.

Pentru că talentul, munca şi tenacitatea trebuie ajutate de şansă dar mai ales pentru că aspiraţiile pot şi trebuie să devină realitate, Festivalul – Concurs Naţional „Laura Stoica” Târgovişte, ediţia I, îşi propune să descopere tinere voci şi să le ofere şansa de a păşi cu dreptul în muzica românească.

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița


REGULAMENT

FESTIVALUL – CONCURS NAŢIONAL „Laura Stoica”, Târgovişte, Ediţia I se va desfăşura la Târgovişte, în perioada 7 – 8 octombrie 2017 şi îşi propune să creeze cadrul necesar lansării profesionale a tinerelor talente.

  • Locul desfăşurării: Târgovişte
  • Perioada: 7-8 octombrie 2017
  • Organizatori: Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa
  • Partener: Fundaţia Laura Stoica

  Condiţii de participare

Concursul cuprinde o secţiune de interpretare, la care se pot înscrie soliştii vocali care îndeplinesc următoarele condiţii:

  • au vârsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani;
  • nu au obţinut niciun premiu la un festival de importanţă naţională;
  • nu au avut nicio apariţie discografică personală.

Fiecare concurent va prezenta în concurs două melodii: o piesă aparţinând repertoriului Laurei Stoica şi o piesă la alegere din repertoriul muzicii uşoare româneşti.

La înscriere, fiecare candidat va prezenta următoarele:

  • copie după actul de identitate;
  • fişa de înscriere completată conform anexei;
  • material de prezentare video;
  • pozitive ale pieselor pe care doreşte să le interpreteze, în format MP3.

Înscrierile se fac până la data de 22 septembrie 2017.

Concurenţii vor trimite aceste documente pe adresa Centrului Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Târgovişte, Strada Alexandru Ioan Cuza nr. 15, cod poştal 130007, telefon – fax:  0245 613112, e-mail: office@cjcd.ro, fundatia@laurastoica.ro. Materialele depuse la înscriere NU sunt returnabile, fie că sunt sau nu admise în etapa finală. Piesele admise în concurs vor fi supuse unor contracte de editare şi cesionare de către organizatori, în vederea producerii unui CD (material pe suport magnetic), difuzării online (site organizatori şi Facebook – „Festivalul Laura Stoica”), difuzărilor radio-tv.

Atât criteriile cât şi sistemul de jurizare sunt stabilite şi comunicate de organizatori juriului şi candidaţilor. Centralizarea rezultatelor finale va fi făcută de organizatori.

Lista candidaţilor admişi în faza finală va fi întocmită în ordine alfabetică fără a se ţine cont de  punctajele intermediare şi finale şi va fi afişată pe site-urile www.cjcd.ro. şi www.laurastoica.ro. Finaliştii vor fi contactaţi de către organizatori.

Candidaţii admişi în finală vor primi din partea juriului o piesă din repertoriul Laurei Stoica, pe care o vor interpreta în concurs. În cazul în care aceştia vor refuza piesa impusă, vor fi descalificaţi.

În finală vor fi admişi 10 concurenţi. În cazul celor care se vor retrage, aceştia vor fi înlocuiţi cu cei care au obţinut nota imediat următoare ultimului admis în finală.

Ordinea de intrare în concurs se va stabili prin tragere la sorţi.

Juriul va fi constituit din compozitori, realizatori radio-tv, interpreţi consacraţi, textieri (poeţi), ziarişti din presa muzicală, precum şi din reprezentanţi ai organizatorilor.

Notarea pieselor se va face de către fiecare membru al juriului, stabilindu-se clasamentul final, mai exact: Trofeul festivalului, premiul I, premiul II şi premiul III.

La aceste premii se pot adăuga şi altele oferite de diverse entităţi.

Organizatorii asigură cazarea concurenţilor pe toată durata desfăşurării competiţiei.

Transportul şi masa vor fi suportate de concurenţi.

Însoţitorii nu beneficiază de cazare, costurile revenindu-i fiecăruia în parte; aceştia vor fi îndrumaţi către locaţii convenabile.

Comentarii

comentarii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Reclama ta aici
gusto giusto2 copy
supercom 2

Arhiva