Al doilea interviu Politica Broaștei vine proaspăt scos din tastatură. L-am adus la reportofon pe Cristian Stan, consilier municipal, președinte PSD Târgoviște și unul din numele cele mai solicita(n)te în peisajul politic/public dâmbovițean. Am abordat subiecte multe și largi, din care-am ales ce ne-a convenit. Începem cu o primă parte în care social-democratul ne explică, așa cum înțelege el lucrurile, cum va reuși să pună la punct o mașinărie electorală de succes pentru europarlamentare, cu tot cu PC și UNPR înlăuntru.
Politica Broaștei: În ce constă, la momentul ăsta, activitatea politică principală a PSD la nivelul municipiului Târgoviște?
Cristian Stan: La acest moment, principalele direcții de acțiune vizează pregătirea alegerilor europarlamentare, înțelegând prin aceasta stabilirea programului de campanie – așteptăm și noi să vedem la nivelul județului care vor fi coordonatele principale. În al doilea rând, vizează identificarea și, dacă vreți, selectarea reprezentanților în birourile electorale ale secțiilor de votare din partea alianței electorale PSD – UNPR – PC. Apoi, foarte important, avem întâlniri cu președinții de organizații, am restructurat aproape toate organizațiile (peste 80%). Cred că am reușit să găsim, de exemplu, o formulă mai bună pe Micro 6, o zonă vulnerabilă în trecut; am reușit să aducem lângă noi mai multe persoane serioase, de încredere. De asemenea, am stabilit un contact și, sper eu, fundamentul unor relații bune cu președintele PES Dâmbovița, Ciprian Amuza. Sunt acțiuni permanente pe care le derulăm, municipiul Târgoviște fiind, cumva, o zonă total aparte față de restul județului.
Politica Broaștei: De ce?
Cristian Stan: Pentru că modalitatea de transmitere a mesajului electoral este mult mai efervescentă, variată. Dincolo de întâlnirile clasice cu alegătorii, ne trebuie o strategie foarte bună pe mass-media, ne trebuie o strategie foarte bună în mediul online – toate acestea urmează să fie cristalizate. Sigur, așteptăm și ajutorul județului, pentru că și municipiul Târgoviște trebuie să se bucure de aceeași atenție de care se bucură alte zone ale județului, și până acum s-a bucurat.
Politica Broaștei: V-ați întâlnit săptămâna trecută cu cei din PC și UNPR Târgoviște. Ce-ați discutat concret?
Cristian Stan: A fost o primă întâlnire. În primul rând, a trebuit să ne cunoaștem, pentru că, mărturisesc, nu prea cunoșteam mare parte din activul PC și UNPR.
Politica Broaștei: Nu e târziu să vă cunoașteți cu două luni înainte de alegeri?
Cristian Stan: Partidul Conservator a trecut, spre exemplu, prin anumite modificări de structură, de conducere și n-am avut contacte până acum cu actuala conducere municipală. Sper să reușească să facă față competiției electorale. Structurile de campanie pe care le au arată bine pe hârtie. Vom vedea cum se vor materializa pe teren, nu doar în teorie. Sigur, n-o să-mi fac iluzii acum și să cred că UNPR și PC vor veni cu un aport substanțial la această campanie. Eu am avut o experiență similară cu Partidul Național Liberal care, orice s-ar spune, a fost și este un partid de altă anvergură decât PC sau UNPR. Dar eu sper ca totul să decurgă ok, să ne adunăm forțele și să bifăm împreună un obiectiv comun. Plus că e foarte importantă modalitatea în care vom dezvolta această colaborare în perspectiva prezidențialelor din toamnă.
Politica Broaștei: Nu-l cunoșteați pe Aurel Diamandi, președintele PC Târgoviște?
Cristian Stan: Nu.
Politica Broaștei: Până acum, ați colaborat mai bine cu Cătălin Rădulescu, consilierul PC din Consiliul Local Municipal?
Cristian Stan: Ca să răspund „mai bine” sau „mai rău” – n-am termen de comparație câtă vreme e singura colaborare pe care am avut la nivelul Partidului Conservator. Sigur, ea a rezultat și din faptul că dl Rădulescu e coleg cu mine în Consiliul Local Târgoviște, acolo unde am avut o colaborare foarte bună. Pot să spun că n-au existat diferențe între consilierii PSD și consilierul PC pe stabilirea unor puncte comune, decizii. Nicio problemă în sensul ăsta.
Politica Broaștei: Cu Cezar Frățilă cum vă înțelegeți?
Cristian Stan: Nu am avut contacte foarte multe, îl cunoșteam…
Politica Broaștei: Cum nu ați avut contacte? Nu ați colaborat în campania pentru parlamentare din 2012?
Cristian Stan: Foarte puțin, nu am avut decât vreo două întâlniri, stabilisem niște puncte comune și la momentul respectiv, dar, în vâltoarea luptei politice, nu s-au concretizat foarte multe acțiuni comune.
Politica Broaștei: Dar cum vi s-au părut în abordări, în strategie, filosofie politică cei de la UNPR și PC? Tot dumneaoastră spuneați că e destul de greu să coagulezi angrenajele astea, ale unui sistem foarte bine pus la punct, al PSD, cu alte două partide mici. Se pot recupera decalajele astea în mai puțin de două luni?
Cristian Stan: Noi o să facem toate eforturile. Depinde și de modalitatea în care ei s-au organizat intern în perspectiva alegerilor europarlamentare, până acum. Sau care este structura lor politică și cât de pregătiți sunt pentru a intra în lupta asta… N-am reușit să-mi fac o idee foarte bună până acu despre capacitatea lor reală, despre câți oameni pot mobiliza ș.a.m.d. Noi, spre exemplu, am declanșat formarea echipelor de campanie, inclusiv la nivel de militanți, pe fiecare secție de votare.
–––––––––––––––––––––-
Dezvoltăm interviul data viitoare, cu nume și prenume: Boriga, Plumb, PNL, Volintiru, Țuțuianu.
Onoare muncii!
mi se pare foarte urat faptul că se pare ca sunt doi candidati la europarlamentare din partea aliantei asteia şi altii de la pdl sau pmp, iar cel care scrie la site ul asta nu i intreaba nimic pe ei, in schimb face niste temenele lui cristi stan, care nu spune chiar nimic despre ce s-a facut sau se va face
@ DEVIL,
Nu știm ce vi se pare, despre ce candidați vorbiți, din partea cărei alianțe. Pentru că nu vă exprimați corent. Abia la partea cu temenelele sunteți mai limpede. Cum să răspundem, altfel decât invitându-vă polticos să citiți și partea a II-a a interviului, mâine seară. Tot pe „site ul asta”.
Dacă mai puneți un comentariu, plusăm și noi cu încă o partea..și încă una… Ca să înțelegeți că ne sunteți simpatic.
Situaţia de la Târgovişte privind comportamentul consilierilor PNL în şedinţele de cosiliu este valabilă şi la Moreni şi cred că în toată ţara aşa se întâmplă. Să mulţumească nouă că sunt acolo unde sunt la ora actuală ca efectiv în toate consiliile comunale,municipale şi judeţene. Le vom demonstra la alegerile parlamentare puterea noastră.