Doi dintre candidații PSD pe circumscripția nr. 43 – Diaspora au fost invitați astăzi la conferința de presă a PSD Dâmbovița. Este vorba de Veaceslav Șaramet, cel care descide lista la Camera Deputaților, și de Maria Musteață, locul 6 pe aceeași listă.
Veaceslav Șaramet are 29 de ani, născut în Republica Moldova, locuiește de 10 ani în București și are dublă cetățenie. În 2006 a fost admis, cu bursă, la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, pe care a absolvit-o în 2012, specializarea medicină dentară. A făcut rezidențiatul în Protetică Dentară la Craiova în perioada 2013-2016. Este un apropiat al județului Dâmbovița și unul din cei care au propus și susținut înfrățirea cu Raionul Ialoveni din Republica Moldova, acolo unde există, deja, un prim proiect comun – construcția unei grădinițe pentru copiii din satul Ruseștii Noi.
Șaramet a vorbit și despre priorități ale unui eventual mandat de parlamentar. De pildă, nevoia ca asociațiile diasporale să aibă pârghii de legătură concrete cu autoritățile locale, astfel încât să se poată organiza evenimente comune destinate și dedicate românilor de peste granițe. „Asta va duce la un procent mai mare de întoarecere a lor acasă, la un procent mai mare de investiție a banilor economisiți acolo în județele din România, etc”. Tot ca vulnerabilități identificate, Veaceslav Șaramet a vorbit despre exodul medicilor și necesitatea unui program pentru întoarcerea lor acasă, fie și temporară, precum și despre simplificarea procedurilor de recunoaștere a diplomelor în/dinspre România/Uniunea Europeană.
Maria Musteață are 27 de ani și, asemenea lui Veaceslav, dublă cetățenie. A venit în Târgoviște în urmă cu 8 ani de zile, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității „Valahia” și a urmat un Master în Dreptul Afacerilor. A intrat în politică odată cu implicarea în echipa PES Activist – Filiala Dâmbovița și spune că este onorată de faptul că o tânără dintr-o familie modestă de peste Prut să poată avea șansă, în viitor, de a reprezenta interesele românilor de peste hotare: „Cred că știm cel mai bine cum e să fii plecat de-acasă, cum e să fii departe de părinți, de frați. Sperăm să facem o echipă bună”.
Onoare muncii!
Comentarii recente