Alteța Sa Regală Principele Radu al României s-a aflat astăzi într-o vizită oficială în municipiul Târgoviște.
Vizita a cuprins mai multe întâlniri, începând cu cea de la Crucea Roșie Dâmbovița, după care Principele a mers la Primăria Târgoviște. Aici a discutat cu primarul Cristian Stan despre moștenirea culturală și istorică unică pe care fosta Cetate de Scaun o poartă și a primit în dar „Enciclopedia” orașului.
Alteța Sa Regală a mers apoi, împreună cu președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, la Curtea Domnească din Târgoviște, acolo unde a sădit 2 platani în grădina din fața Bisericii Mari Domnești. Principele a spus că acești 2 platani vor reprezenta, începând de astăzi, un simbol peste timp al prezenței și continuității Familiei Regale în România. În 2016 se împlinesc 150 de ani de la sosirea lui Carol I în România, de la întemeierea Dinastiei Regale și de la promulgarea Constituției din 1866.
Programul Princepelui a continuat la Biblioteca Județeană „I.H. Rădulescu”, cu o prezentare de carte regală, respectiv volumele „Regalitatea, astăzi” de Principele Radu al României și „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe.
Volumul “Regalitatea, astăzi”, apărut la Curtea Veche Publishing, privește din perspectivă istorică și europeană atât situația monarhiei ca formă de guvernământ, cât și Casa Regală ca instituție. Cititorii pot afla din aceste pagini detalii inedite despre legăturile Casei Regale a României cu celelalte case regale din Europa și, de asemenea, despre cele mai importante evenimente istorice care s-au petrecut în țara noastră, în ultimii 150 de ani – de când datează monarhia română.
Volumul „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal”, apărut la Curtea Veche Publishing, semnat de Sandra Gătejeanu-Gheorghe, Director de Protocol al Casei Regale a României, comprimă cei douăzeci şi cinci de ani de ani în fapte reprezentative ale Principesei Moștenitoare, consemnări ale bogatei sale activități de binefacere şi contribuţia la dezvoltarea instituţională şi culturală a României.
Onoare muncii!
Comentarii recente