Are balta pește, Stiri in imagini

Titu: Reprezentanții Ministerului Agriculturii, întâlnire cu producătorii dâmbovițeni!

A 100

Comunicat de presă

Astăzi, 23 februarie 2017, Daniel Dumitru Botănoiu, Secretar de Stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), la invitația conducerii Consiliului Județean Dâmbovița și a parlamentarilor dâmbovițeni (Adrian Țuțuianu, Titus Corlățean și Oana Vlăducă), s-a întâlnit, în orașul Titu, cu reprezentanți ai asociațiilor din domeniul agricol, specialiști în legumicultură, pomicultură, zootehnie și piscicultură din județul Dâmbovița, precum și cu reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale dâmbovițene. Principala temă a discuției a vizat Programul Național de Dezvoltare Rurală  2014 – 2020 (PNDR).

În deschiderea evenimentului organizat de Direcția Agricolă Județeană Dâmbovița, Alexandru Oprea, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, le-a mulțumit reprezentanților MADR pentru prezența lor în județul Dâmbovița și pentru disponibilitatea de a avea un dialog deschis cu fermierii dâmbovițeni.

Cu acest prilej, oficialul MADR le-a prezentat producătorilor agricoli dâmbovițeni principalele politici agricole pentru dezvoltare rurală, subliniind faptul că agricultura și satul românesc sunt priorități ale programului de guvernare. În același timp, i-a încurajat să aplice proiecte de finanțare în cadrul programelor existente la nivelul ministerului.

Daniel Dumitru Botănoiu a vorbit despre acciza la motorină, acordarea subvențiilor pentru agricultură, refacerea și extinderea sistemelor de irigații, evidențiind și importanța înființării de centre de colectare și procesare pentru legume și fructe: ”Avem un alt program, cel legat de depozite. Sunt prevăzute la nivel național 10 depozite mari, cu atmosferă controlată, separatoare, nu numai pentru varză, cartofi sau tomate, ci pentru toate produsele, pentru că de acolo intenționăm să avem acea comasare de ofertă ca să putem exporta, iar, pe de altă parte, să negociem cu marile lanțuri de magazine”.

Un alt subiect abordat de Daniel Dumitru Botănoiu a fost și prezentarea programului în baza căruia fermierii, producători de tomate, pot primi subvenții. Astfel, dacă un solicitant depune cereri în mai multe județe, plata se va face de către structura din județul în care acesta deține suprafața cea mai mare. Solicitanții ale căror sume aprobate sunt mai mici decât echivalentul în lei al sumei de 3.000 Euro nu sunt eligibili pentru primirea acestui sprijin.

În încheiere, a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri. Cu acest prilej,  pentru multe dintre problemele întâmpinate de fermierii dâmbovițeni au fost prezentate posibile căi de rezolvare.

Printre subiectele ridicate de fermierii prezenți la discuții s-au numărat și efectele stabilirii unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.

În încheiere, Președintele CJD, Alexandru Oprea, a adăugat: ”Dorim să îl asigurăm pe domnul Secretar de Stat că, în ciuda problemelor ridicate la nivelul Ministerului, noi ne-am făcut purtătorii de cuvânt ai colegilor noştri şi ai fermierilor, ai agricultorilor din judeţul Dâmboviţa. Apelăm în continuare la sprijinul dumneavoastră şi ai colegilor dumneavoastră din minister pentru staţiunile de cercetare care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Dâmboviţa. (…) Suntem alături de acţiunile ministerului, vrem să înţelegem corect care este direcţia şi care sunt paşii de urmat pentru a face ceea ce trebuie. (…) Vă mulţumesc, vă mai aşteptăm în judeţul Dâmboviţa!”

La întâlnire, au mai fost prezenți reprezentanți ai Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Direcției Județene pentru Agricultură Dâmbovița, vicepreședinții Consiliului Județean Dâmbovița, Claudia Gilia și Alin Manole, parlamentarii dâmbovițeni Titus Corlățean și Oana Vlăducă.

Biroul de presă al Consiliului Judeţean Dâmboviţa

A 103 A 108

Comentarii

comentarii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Reclama ta aici
gusto giusto2 copy
supercom 2

Arhiva